22 Mayıs 2013 Çarşamba

QR Reader

            İngilizce'de Quick Response(Çabuk Tepki) kelimesinden yola çıkılarak hazırlanmış bir barkod biçimi QR. Bu yazıyı yazmadan önce, araştırırken 1994 yılında Japon Denso firması tarafından geliştirildiğini öğrendim.  Cep telefonlarının kameralarından okunarak ilgili bağlantıya, bilgiye ulaşan bu teknolojinin 1994 yılındaki ilk amacının kameradan okutulmak olmadığını düşünüyorum. Çünkü 1994 yılında henüz kameralı telefonlar yoktu. Neyse bu barkod biçimi günümüzde özellikle facebook sayfalarına kısa yoldan ulaşım açısından kullanılıyor. Facebook öyle bir yere geldi ki artık tüm şirketlerin facebook sayfaları var ve reklam tabelalarında alt kısımlarda facebook bilgileri yer alıyor yanlarında da QR kodu. İşte bu tür bir durumda ilgili şirketin facebook sayfasına kısa yoldan ulaşmak istiyorsanız bu uygulama işinize yarayacak. 
            Uygulama içinden kendinize ait bir web sitesinin, facebook profilinizin, youtube videonuzun hatta wifi şifrenizin de QR kodunu oluşturabilirsiniz.


Arayüz gayet kullanışlı ve basit şekilde hazırlanmış.


"QR kodu" araması yaptığımda karşıma çıkan wikipedia sayfasında yer alan sayfanın bağlantısına ait QR kodunu tarattığımda direkt olarak sayfaya yönlendiriyor.


Sizde kendi bağlantılarınıza dair QR kodu oluşturabilirsiniz.


Oluşturabileceğiniz bağlantı türlerinin listesi.


Listenin devamı.


Örneğin ben bloguma ait Qr kodu oluşturdum.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder