4 Temmuz 2013 Perşembe

Fotoğraf Uygulamaları-Instagram, Vinstagram, Retrica, Typic Pro, Picbeauty, Gifboom & Cycloramic

Merhaba arkadaşlar uzuun aradan sonra yeniden kapsamlı bir yazıyla karşınızdayım. Bu yazımda başlıkta belirttiğim fotoğraf uygulamalarına ufak ufak değineceğim. 


Instagram: Hepinizin bildiğini düşündüğüm fotoğraf paylaşım uygulaması. Çeşitli efektler ile fotoğrafları paylaşmanıza imkan sağlıyor. İçinde kendi sosyal ağ entegresi bulunmakta. İnsanları takip edebilir, paylaştıkları fotoğrafları anasayfanızda görüntüleyebilirsiniz. Son güncellemeyle birlikte Vine uygulamasına gönderme yaparcasına video paylaşım desteği geldi. 


instagramda pek aktif olmasa da iphonedo'yu takip etmemek olmaz :) 


Ekleyeceğiniz fotoğraflar üzerine çeşitli efektler uygulayabilirsiniz.


Fotoğrafları facebooki twitter gibi sosyal ortamlarda paylaşabilir, etiketler ekleyerek aramalarda çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bilinen bir uygulama olduğu için üzerinde pek fazla durmayacağım.

Vinstagram: Türkçe'de bulunan koşmak moşmak gibi "m" harfi ile yapılan ikilemeler gibi; instagram ve vinstagram özde birbirine benzer uygulamalar.  Daha farklı bir arayüze sahip olan vinstagram ile instagramdaki efektlerden daha fazlasını fotoğraflarınıza ekleyebilirsiniz.


İsim olarak aynı gibi dursalar da vinstagram bizi bambaşka bir arayüzle karşılıyor.


instagramda olduğu gibi efekt ekleyebilirsiniz.


Fotoğraflarınızın parlaklık, keskinlik gibi ayarları ile de oynayabilirsiniz. 


Güneş ışığı gibi efektlerde ekleyebilirsiniz.


Çeşitli fontlarda yazılar da ekleyebilirsiniz.






Retrica: Bu uygulamanın incelemesini daha önce yapmıştım. İnceleme yazısına buradan ulaşabilirsiniz.



Typic Pro: Bu uygulamanın esas amacı adından da anlaşılacağı üzere fotoğraflarınıza çok çeşitli fontlarda yazılar eklemek.


Uygulamayı açtığımızda bizi sade bir arayüz karşılıyor.


Diğer uygulamalarda olduğu gibi 1. adımda fotoğrafa çeşitli efektler uygulayabilirsiniz.


Diğer sekmelerde çeşitli fontlarda yazılar ve simgeler ekleyebilirsiniz. Benim oluşturduğum örnek pek iyi sayılmaz sizler daha iyi şeyler ortaya çıkarabilirsiniz.



PicBeauty: Bu uygulama da  fotoğraflarınızda bulunan istenmeyen sivilceleri otomatik temizlemeye yarıyor.

Kullanımı basit olması sebebiyle benim tercihlerim arasında olmasına sebep oldu.


Uygulamayı açtığımızda karşımıza çıkan pencereden "Beautify" butonuna tıklayarak albümden yüzü temizlemek istediğimiz fotoğrafı seçiyoruz.


Fotoğrafı otomatik olarak temizliyor.



Dilerseniz altta bulunan sekmelerden "Anti-Acne" modunda manuel olarak siyah nokta, sivilce, leke vb. temizleyebilirsiniz.


Böylece daha temiz bir tene sahip olabilirsiniz. En azından fotoğraflarda :) 


Gifboom: Bu uygulama da hareketli resim paylaşma üzerine kurulmuş bir sosyal ağ olan gifboom'un ios uygulaması. Ben daha çok hareketli resim oluşturmak için kullanıyorum, videolarınızdan gif oluşturmaya yarıyor.

Şu an için elimde gif oluşturmak için video olmadığı için ayrıntılı bir inceleme yazısı yazamayacağım. Ama videolardan ya da fotoğraflardan gif oluşturmak istiyorsanız gayet basit bir arayüzü var. 



instagram gibi bir arayüze sahip olan uygulama da insanları takip edebilir, giflerini beğenip yorum atabilirsiniz.



Cycloramic: Bu uygulama sadece iphone 5 kullanıcılarında verimli olarak kullanılabiliyor. Cihazı düz bir zemin üzerine yerleştiriyorsunuz ve kendisi titreşim ile panoramik fotoğraf ve video çekimine olanak sağlıyor.

Ekrandan alıntılar yapmak uygulama hakkında çıkarımlarda bulunmanızı zorlaştıracağı için video olarak ekleyeceğim.




Bu uygulama dün için ücretsiz olarak sunulmuştu. Twitter sayfamızda(henüz az takipçimiz olsa da:) ) paylaşmıştım. Elimden geldiğince blogumda ve twitter sayfamda aktif olmaya çalışıyorum. Umarım faydalı olabiliyorumdur. 


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder