31 Mayıs 2013 Cuma

Megabytes ile 3G Kotasını Takip Edin

Akıllı telefonların popüler olmasıyla 3G de hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer aldı. Çoğu operatör "sınırsız" adı altında 3G paketleri çıkarmış olsa da, kimi 100mb dan sonra kimi 1gb dan sonra hızları 96kbps ye düşürüyor. Örneğin vodafone cepnet paketinde 100mb gibi ufacık bir kota mevcut. Öyle sanıyorum ki insanlar bu paketleri kota aşım sonucunda yüksek gelen faturalara maruz kalmamak için tercih ediyorlar. 
İşte bugün tanıtacağım bu uygulama ile 3G/Edge üzerinden yaptığınız bağlantıların kotasını takip edebileceksiniz. Android telefonlarda bu özellik ayarlar menüsünde mevcut lakin ios tarafında henüz böyle bir özellik mevcut değil. Programı müdavimlerinden ayıran en önemli özelliği uygulama ikonunda kullanım miktarının görünür durumda olması(bu olayı ekran alıntılarında açıklamaya çalışacağım).


Uygulamayı açtığınızda sizi yukarıdaki ekran karşılıyor. Bu ekranda size uygulama içinde ne yapmanız gerektiği söyleniyor. Sağ altta bulunan "i" butonuna basarak gerekli ayarlamaları yapmanız gerekiyor.


"i" butonuna bastığınızda yukarıdaki ekrandan gerekli ayarları yapmanız gerekiyor.
Quota: Aylık kotanızı gireceğiniz kısım.
Billing Period: Paketinizin geçerlilik süresi.
Start Date: Başlangıç zamanı.






Uygulama incelemesini yaparken evde olmama rağmen özellikle 3G yi açıp youtube'dan 2 video izledim. İki videoyuda yarım yarım izledim ve 12mb lık kullanım yaptığımı gördüm. Kotanızı takip etmek istiyorsanız bu uygulama işinize yarayacaktır.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder