24 Temmuz 2013 Çarşamba

iPhone ve iPadinizde Film İzleme Kolaylığı Ace Player-Sürükle Bırak Yöntemiyle Filmleri iOS cihazınıza aktarmanın keyfine varın

Apple yaptığı herşeyle eleştirilen bir firma. Apple'ın yaptıkları arasında en çok eleştirilenlerden birisi de hiç şüphesiz ki iTunes. Bundan yaklaşık 4-5 sene önce apple ile ilk tanıştığım cihaz olan ipod toucha müzik atarken gereksiz şekilde zorlanmama sebep olan yazılım. Cihazı eş zamanla, bilgisayarda yetkilendir, başka bilgisayara bağlayınca senkronizasyon sonucu herşeyin silinsin... Bu kelimelerin sizlere de yabancı gelmediğini, okurken "doğru söylüyor, benimde başıma gelmişti" dediğinizi duyar gibiyim :)
Apple tüm bu şikayetleri değerlendirmeye almış olacak ki itunes'ın hatırlayamadığım bir sürümüne "file sharing" özelliğini ekledi. Nedir bu filesharing? Kısaca açıklamak gerekirse destek veren uygulamaların kendi içlerine dosyaları eklemek, gibi bir tanım kullanabilirim. 
Bugünkü yazımda ise file sharing özelliğine sahip olan bir video oynatıcı Ace Player'i inceleyeceğim.
Normal şartlar altında itunes'ten ios cihazınızda bulunan "videolar" uygulamasına video atmak kolay, lakin bu uygulama tüm formatlara destek vermiyor. İşte bu süreçte imdadımıza Ace Player yetişiyor. Neden ace player'i seçtiğimi soracak olursanız, sık sık ücretsize düşüyor olması beni bu uygulamaya iten bir etken.

Öncelikle uygulamamızı bu linkten ios cihazımıza kuralım. Şu an ki fiyatı 2.99$ lakin çeşitli süreçlerde indirime giriyor. Yazımın sonunda eğer sizi etkilerse satın alma işlemini de gerçekleştirebilirsiniz.

Sonrasında uygulamanın kurulu olduğu ios cihazımızı itunes yüklü bir bilgisayara bağlıyoruz.



Cihazımıza ait genel bilgilerin bulunduğu ekrandan "Uygulamalar" sekmesine girelim.


Ace Player uygulamasına tıklayıp 2 ile numaralandırdığım "Ekle" butonundan istediğimiz filmi seçiyoruz.


Karşımıza çıkan pencereden film ve altyazıyı seçtikten sonra ekle butonuna tıklayarak ios cihazımıza kopyalama işlemini gerçekleştiriyoruz.


Ben 4.66gb lık 720p çözünürlükteki bir filmi ve alt yazısını uygulamaya ekliyorum.

Burda dikkat etmeniz gereken kısım film ve alt yazının aynı isimde ve aynı klasörde olması. Dilerseniz bu işi sonra ace player'in kendi içinden yapabilirsiniz yani isim vermeyi ve aynı klasöre yerleştirmeyi.

ios cihazımızdan uygulamayı açtığımızda bizi aşağıdaki ekran karşılıyor.



Yukarıda bahsettiğim butona bastığımızda cihazımızda aşağıdaki ekran belirecek.


Bu butonları kullanarak filmi ve alt yazıyı aynı klasöre taşıyabilirsiniz.

Sonrasında filmi oynatmak için filmin üzerine tıklayınca. Direk olarak alt yazı ile başlamayabilir. Film oynatma ekranında aşağıda bulunan info tuşuna basarak, isimlendirdiğiniz alt yazıyı ve encoding ayarını Türkçe bir film için aşağıdaki gibi seçmeniz gerekiyor.


Eğer sizde benim gibi çok sesli bir film indirdiyseniz yine info menüsünden filmin sesini de seçmelisiniz.

Sonrasında aşağıda olduğu gibi filmi sorunsuz şekilde izleyebilirsiniz.
İyi seyirler.



Uygulamanın özelliği bunlarla da bitmiyor. Web üzerinden çeşitli iptv leri izleme imkanı sağlıyor.





















1 yorum: