3 Ekim 2013 Perşembe

Infinity Blade III

Dokunmatik telefonlarda oynanabilirliği ve grafik seviyesi açısından en iyi oyunlardan biri olarak gösterilen Infinity Blade serisinin 3 numaralı versiyonu bu yıl iphone 5C ve 5S ile birlikte tanıtılmıştı. Sonrasında Türkiye App Store'a 12.99 luk bir fiyat etiketiyle giriş yapan bu oyun, her zaman ki gibi Apple stratejisinin kurbanı olanlar arasında. 5S de bulunan 64bit işlemci ve yüksek grafik işlemcisiyle oyunculara diğer cihazlardan daha iyi bir oyun deneyimi sunduğu söyleniyor. Lakin geçenlerde internette gördüğüm bir haberde Qualcomm'un yaptığı bir açıklama da A7 işlemcisinin son kullanıcıya bir faydasının olmadığı söyleniyordu. Ben 64bit işlemcinin farkını bu sene değilde gelecek senelerde göreceğimizi düşünüyorum. Bu işlemciye özel geliştirilecek uygulamalar iPhone 5 & 5C sahiplerine üvey evlat muamelesi yapılacağını gösteriyor. Her neyse Apple'ı eleştirmekten konumuzun dışına çıktık. Ben dokunmatik ekranda oyun oynamaktan zevk alan birisi olarak, infinity blade serisinin özellikle dokunmatik panellerde daha zevkli olduğunu düşünüyorum.


Oyunu ilk açtığınızda hikayeyi anlatan bir video yayınlanıyor. Malesef ilk açılışta bu videoyu geçemiyorsunuz. Ama film tadında bir video.





Oyun içi ekran alıntılarını arkadaşımın iPad 2'sinden yaptım. Daha önce ipad 2 de infinity blade 1 ve 2 serilerini oynamıştı. Grafiklerde pek fark olmadığını söylüyor. Sanırım iPad 4'te gözle görülür bir grafik farkı olacaktır. En kısa zamanda deneyeceğim.





Daha önceki serilerde olduğu gibi oyun başında Boss diye nitelendirilien karakter bizim ana karakterimizin babasını öldürüyor. Tabii öncesinde 2 adet karakterle savaşmamız gerekiyor. 



 Bazı yeni atak çeşitleri gelmiş.





İlk başlarda Boss, kalkanları bile -5, -5 götürüyor. Oyunun oynanışından ve grafiklerinden ziyade bir hikayesinin olması, oyuna başka bir heyecan katıyor. 




Boss'a yenildikten sonra yeniden kısa bir video yayınlanıyor. Bu videoyu sağ altta bulunan ileri sarma tuşuna basılı tutarak hızlı bir şekilde geçebilirsiniz.



Bazı yeni itemler eklenmiş. Ayrıca çip şeklinde bir satın alma aracı da mevcut. Resimde sağ üstte bulunan $'a benzer işaretin altında çip diyerek neyi kastettiğimi görebilirsiniz.


item ve skill ekranlarından bazı görüntüler.




Daha önceki serilerden farklı olarak bu seride 2 adet karakter bulunuyor. Aşağıdaki resimde kırmızı ile işaretlenmiş alandaki sekme üzerinden karakterler arası geçiş yapabilirsiniz.



Oyun ipad 2 de nadiren donmalar gösteriyor. Ama öyle büyük bir sıkıntı teşkil etmedi oynanış süresince. Yaklaşık 45 dakikalık bir inceleme sonrası bu yazıyı yazdım. İlerleyen seviyelerde yeni birşeyle karşılaşırsam yazıya ekleyeceğim.


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder